U naredne tri godine posao za više od hiljadu radnika

Bez autora
Jul 28 2010

U novootvorenom pogonu Dubicottona iz Bosanske Dubice, preduzeća za preradu pamučnih i viskoznih vlakana, koje je posredstvom italijanskog kapitala prije 11 godina prvo privatizirano u RS, posao je uz stalno zaposlenih 250 radnika ovih dana dobilo i 20 novih. Vlasnik je investirao tri miliona KM u proizvodnju koja je u cijelosti namijenjena stranom tržištu. Osim toga, ulaganje vrijedno dva miliona maraka zabilježeno je i u dubičkom Mlijekoproduktu u kojem je otvoren novi pogon za preradu svježeg sira. U naredne tri godine u poslovnoj zoni Lipova greda u Bosanskoj Dubici bit će otvoreno 15 proizvodnih pogona, deset malih, tri srednja i dva velika preduzeća u kojima posao može očekivati više od 1.000 radnika. Sporazumom o saradnji koji je s konsultantskom kompanijom International Bridge Consulting (IBC) potpisala Općina Bosanska Dubica precizno su definirana ulaganja u Poslovnu zonu i dinamika otvaranja poslovnih firmi.

U naredne tri godine posao za više od hiljadu radnikaU novootvorenom pogonu Dubicottona iz Bosanske Dubice, preduzeća za preradu pamučnih i viskoznih vlakana, koje je posredstvom italijanskog kapitala prije 11 godina prvo privatizirano u RS, posao je uz stalno zaposlenih 250 radnika ovih dana dobilo i 20 novih.

Kako saznajemo, vlasnik je investirao tri miliona KM u proizvodnju koja je u cijelosti namijenjena stranom tržištu. Osim toga, ulaganje vrijedno dva miliona maraka zabilježeno je i u dubičkom Mlijekoproduktu u kojem je otvoren novi pogon za preradu svježeg sira.

U naredne tri godine u poslovnoj zoni Lipova greda u Bosanskoj Dubici bit će otvoreno 15 proizvodnih pogona, deset malih, tri srednja i dva velika preduzeća u kojima posao može očekivati više od 1.000 radnika.

Sporazumom o saradnji koji je s konsultantskom kompanijom International Bridge Consulting (IBC) potpisala Općina Bosanska Dubica precizno su definirana ulaganja u Poslovnu zonu i dinamika otvaranja poslovnih firmi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik